Fõ tartalom

A Közösségfejlesztők Egyesülete 2016-ban is megrendezi éves Közösség konferenciáját, ezúttal az ELTE TáTK Humánökológia szak, valamint az ELTE TáTK Közösségi és Civil Tanulmányok szak közreműködésével.

Konferenciánk témája a „Mi az, hogy mi?” kérdés boncolgatása elméleti felvetések, valamint hazai közösségi gazdasági kezdeményezések elemzése nyomán. Arról beszélgetünk, hogy a gazdaság különböző területein felbukkanó, közösségi alapú helyi kezdeményezések esetében miként értelmeződnek a „közösség”, „közösségi”, „közösségi alapú” fogalmak, valóban közösségiek –e az annak tekintett kezdeményezések; hogy mi lehet az oka annak, hogy érzékelhetően nő az ilyen jellegű kezdeményezések száma és az ezek iránti igény városon és vidéken egyaránt, és hogy milyen esélyeik vannak a közösségi alapú gazdasági kezdeményezéseknek ma Magyarországon.

A konferencia időpontja: 2016. november 11., 10-16 óra (regisztráció 9.30-tól).

Helyszíne: ELTE TáTK Kari Tanácsterem, (Budapest, XI. ker., Pázmány Péter sétány 1/A, 0.100C)

Felkért előadók: Vercseg Ilona (Közösségfejlesztők Egyesülete), Lányi András (Humánökológia szak), Takács-Sánta András (Humánökológia szak), Mester Attila (Profilantrop Egyesület), Mészáros Zsuzsa (Közösségfejlesztők Egyesülete), Kajner Péter (Humánökológia szak).

További előadók és felkért hozzászólók felkérése folyamatban van.

A konferencia nyitott és ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

További információk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..